Kuru soğan, domates, yeşil biber ve baharatların lezzet verdiği hafif sulu bir et sote hayali kuranlar.
Bir Türk'ün eline yeterli miktarda kıyma ver, geri kalan malzemeleri sakla o yine de köfte yapmayı başarır ya da bir adaya düşeceğini söyle yanına 3 kilo kıyma alır ki gönül rahatlığıyla köfte yapabilsin.
Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için bir klasiktir tas kebabı.
Saray mutfağının önde gelen, hünkarın da midesini fetheden tariflerden biri hünkar beğendi.
Patlıcanlar halka halka doğransın, bol baharatlı, sarımsaklı köftemiz yoğrulsun. Domatesler, biberler yıkansın, doğransın, sıralarını beklesinler bir köşede.
Kuru soğan, domates, yeşil biber ve baharatların lezzet verdiği hafif sulu bir et sote hayali kuranlar.
Arzuya göre soğuk ya da sıcak olarak hazırlanabilen ve içinde bulunan haşlanmış bakliyatlar sayesinde ana yemek kadar doyurucu olan ayran çorbası, pratik olduğu kadar lezzetli de bir başlangıç seçeneği.
Ezogelin çorbasını Türk mutfak tarihine kazandıran ve çorbaya adını veren Gaziantep’in Uruş (Dokuzyol) köyünde yaşamış olan Ezo Gelin’e şükranlarımızı sunarız.
Yaz kış demeden sevdiğiniz ve mevsiminde olan arzu ettiğiniz sebzeleri kullanarak hazırlayabileceğiniz sebze çorbası.
Çorbayla başlar nefis bir akşam yemeğinin hikayesi. Güzel bir çorbayla başlanılan akşam yemeği mutluluk sebebidir.
Soğuk kış günlerinin olmazsa olmazı kırmızı mercimek çorbası. Tarifinde yer alan havuç, kuru soğan ve sarımsakla besleyici değeri artan mercimek çorbası, az miktarda unun yer aldığı terbiye karışımıyla karıştırıldıktan sonra sıcak sıcak servis ediliyor.
Anne çorbası gibi olsun, içimizi ısıtsın, şifa versin, yedikçe yiyesimiz gelsin, öyle bir çorba olsun ki ana yemekte ne var diye sordurmasın. İşte tüm bu dilekleriniz kabul oldu ve bir kasede buluştu, karşınızda erişte çorbası.